De vereniging bestond 40 jaar en vierde dat

Bewoners Havenkwartier bruisen van ideeën tijdens lustrumfeest

 

De leden van Vereniging Havenkwartier ‘s-Hertogenbosch vierden op zondag 7 oktober 2018 het 40-jarig bestaan van de vereniging. Het programma bestond uit een boottochtje op de Ouwe Dirk, een workshop over de toekomst van de buurt en een walking dinner met heerlijke happen en wijnen verzorgd door Wijn bij Stijn. Er werden veel nieuwe contacten gelegd en plannen gesmeed.

 

Dromen

Tijdens de workshop werd aan de leden gevraagd wat hun droom is voor de buurt. De ideeën stroomden binnen; er werd volop gediscussieerd over groenvoorzieningen, verkeersmaatregelen, culturele programma’s, wensen op het gebied van kunst, sociale activiteiten en zorg voor elkaar. De oogst van de workshop is een indrukwekkende wensenlijst. Een geweldige bron van inspiratie en een serie mooie uitdagingen voor het volgende lustrum van de vereniging.

De workshop werd geleid door Roelien Bokxem die met haar bedrijf PresenceAtWork is gespecialiseerd in collectief leiderschap. Zij liet tijdens een korte interactieve sessie zien wat de kracht is van het collectief en hoe dit betrokkenheid en saamhorigheid creëert in de buurt. Roelien stelde ook haar prachtige huis aan de Smalle Haven ter beschikking als feestlocatie.

Het bestuur van de vereniging gaat nu samen met de bewoners aan de slag om zoveel mogelijk van die dromen te realiseren. Wil je daar zelf ook een actieve rol in spelen of heb je ook dromen voor deze buurt, meld je dan aan bij de vereniging.

 

Veel bereikt in 40 jaar

De bewonersvereniging werd opgericht in 1978 toen de buurt er slecht aan toe was. Er waren veel problemen die collectief moesten worden aangepakt. Wicks van Mulken - lid vanaf de dag van de oprichting - dook deze zomer in de archieven en beschreef wat de jarenlange inspanningen van de vereniging hebben opgeleverd. Tijdens de boottocht op de ‘Ouwe Dirk’ vertelde Wicks over haar 40 jaar aan de Brede Haven, aan de hand van hilarische anekdotes. Haar verhaal over de geschiedenis van de vereniging en haar persoonlijke herinneringen is te vinden in deze speciale editie van de Havenbrief.

Tijdens_de_workshop_bespreekt_gastvrouw_
workshop.JPG